Sunday, January 18, 2009

Damai Sementara



Musni Leaque Minggu 1
Kuantan Megalanes
17hb Januari 2009
8.30 Malam
Single Ladies
Single Man
Double



Buat tarikh hari ini, tiada lagi siapa nak kutuk siapa, tiada lagi provokasi dari C Bowler Suami Tercinta. Tiada lagi ada ubi ada batas, lain hari boleh balas. Pin - pin tidak lagi jadi batu api. Sebaliknya berbisik-bisik meniup semangat . Kali ini B Bowler and C Bowler suami tercinta terpaksa 'berdamai' sementara.

Dengan berpimpin tangan..(bertuahlah Si C Bowler nak memimpin tangan B Bowler dalam keadaan tangan kiri menjinjing beg bowling manakala tangan kanan membimbit kasut bowling!), bergandingan bahu, berjalan seiringan menuju Megalanes..menuju lif dari Parking Lot Level 4 untuk ke Level 3 sebenarnya.

Kami berdua bersatu hati ( untuk leaque itu) untuk cuba back up each other. Kalau tidak menjuarai..impian tinggi, taknak tempat ke 2 atau ke 3 tu..sekurang2nya tidaklah berada di senarai terakhirkan. Boleh macamtu Team Qatar?

Score Board- B Bowler.

Game 1...172
Game 2...219
Game 3...198
Game 4...182
Game 5...177

Score Board- C Bowler.

"Bang, berapa scores u semalam? nak tulis dalam blog ni".

" Err...i rasa tak payah disclosed lah. I ni kan low profile . Karang Team Qatar tahu pulak kekuatan Team Indera Mahkota . Lagipun Bro MC pun dah puji i ni makin improve".

'Btw, jangan lupa stresskan yang kita dapat Juara Double...U juara single tu tulis kecik jer, tak payah bold!"

Amboi2...C Bowler Suami Tercinta...lebih-lebihlah pulak ye...Hmm...tak sedar dia ada score hampeh as low as 132 tadi.

Well, sapa nak jawap tu.



Genjatan senjata sudahpun tamat. Perang Bowling bermula semula. Sertamerta!

15 comments:

mamasita said...

Amboi2..'ebony and ivory'..together in perfect harmony..romantiknya!!hahaha

Mat Cendana said...

I was waiting for you to tell me when you've sent in this post... sambil-sambil writing my own post kat "Recovery". Mujur gi tengok kat Facebook; rupa-rupanya you dah post!

BTW there's something remarkable about this - you didn't sms me at all last night about this; pagi tadi baru bagitau. Quite unlike previously. You had "sensed something" again, right?...that I had slept early. Sapa yang memang kat Kuala Terengganu pun, pagi tadi baru tahu - I was VERY TIRED.

Haha! So Mie said "tak payah" mention his scores, ya!:-) But I'm right about him having improved, kan? If not, you'd not win it - too much slack to cover. Despite that poor 132, I can assume that his other scores were quite okay.

So now you're in the lead in the league - and Mie has a stake in it too. Dengar-dengar cerita, hari ni Mie dok sibuk training:-)

Okay, back to doing my post. Ni LAMBAT siap lah sikit, and you know the reason kan?... emotional turmoil (centres on "Stargazer")

Mat Cendana said...

At Bang Zawi's house in Kasa, Pasir Mas... Trying his wi-fi connection - It's VERY FAST! Wow! I'm impressed. Baru nampak difference dengan yang Celcom saya punya.

Grateful that not "somewhere else". Alhamdulillah!

Zawi said...

Sherry,
Nanti kita jumpa di Kuantan kita lawan ya. Interfamily.

Mat Cendana said...

I think Sherry has gone to bed early - flu and fever. Kesian pulak...

Bang Zawi, Do you have experience with bowling? Seriously?

This is something that I had never considered before - not before knowing Nazmi and Sherry. had thought that bowling was "a game for the well-to-do". I was surprised when Sherry mentioned the rates - apparently, it isn't too high.

Now I've become interested. I'm going to try at KB Mall one day soon - watch a bit first, and then have a few throws when there aren't too many people around (takut orang gelak bola masuk gutter 7 out of 10 times). I think there shouldn't be too many people around 11 AM. Or is it not opened yet?

Zawi said...

Sherry,
Cantiknya baju. Book size XL satu.

MC,
My children plays the game as a family event sometimes. I havent tried it even once yet. We can try it together on day and who cares about people watching us? Everybody started the same way so will we. With some practice who knows we can do better than Nazmi's 132?

puspawangi said...

wah...wife lagi terer dari hubby. caya lah.

VersedAnggerik said...

Wahhh... terer nya main bowling!

I pernah strike sekali jer seumur idup I, itupun kat lane orang (bola melantun!)

Hampeh kena maki dgn orang tu sepanjang game!Hehehe...

radius-qatar said...

Dear B Bowler,
Wah..! wah..! you're incredibly amazing...! Not the bowl part but the teasing part.. yaaa...! Ada juga selit2 perli team Qatar, huhhh...!! well come here soon enough tak sabar dah ni...!!hi hi hi

Dear C Bowler,
Do not to agonize with the teasing part by your lovely MAM, 132 tuh sengaja je kan...to create the excitment....hu hu hu same here...! (so that to grab the most improve bowlers award..)

sherry said...

@kak datin.

Romantik ?..dia heret beg bowling, naik lif sorang2 jer tinggal kita kat belakang.

..next time, jom la join..

@ pak zawi and Bro MC

Berlatih lah dulu kat KB Mall or Perdana Lanes tu...dah ready nanti we all datang..he he..berlagak sket

sherry said...

@ Puspawangi

My hubby kena bagi i menang..paksa rela.


@ Ahan
Nasib baik gak strike..cuba kalu bola tu tergolek kat belakang instead of kat depan u..lagilah kacau bilau.

sherry said...

@ Radius Qatar

Pasukan Mendatang ada Handicapp kan. bagilah banyak sikit, u all training siang makam kat situ, sure dah biasa ngan lane situ..

As for C bowler tu..kalu tiap kali ada hampeh score takderlah improving nyer kan..merosoting lagi ada..ops..alamak...games fee dia yang bayar..

radius-qatar said...

Game kita bayar kalau dapat kalahkan kita je...ya....hu hu hu..

Banyak hadiah disediakan jom.....!!!

izan said...

k sherry,

macam mana nak pegang bola bowling... agak2 zan boleh angkat tak...

sherry said...

@ Izan..

Nak belajar ye. Pengerasnya semangkuk gulai puyu . Boleh?