Sunday, February 1, 2009

Irfan and The Girls

Sabtu . 31.01.09 .Masih tidak berpuashati kerana kedua-dua kakaknya tidak kena denda seperti yang dia hajati, pagi-pagi lagi, irfan telah membuat satu permintaan ;

"Mama, sebab along angah taknak kawan saya, boleh tak hari ni mama masak lala untuk saya seorang sahaja., tak payah bagi along angah makan."




(Iklan : Alamak , di dalam gambar, table cloth yang ada itu kelihatan amat buruk dan kusam . Tidak sesuai untuk disimpan dan digunakan lagi. Sudah sampai masanya ianya di spring cleaning seperti kata Mamasita-mamamia . Dan sudah semestinya yang 'pergi' , kena ada pengantinya, lebih eluk diganti lebih dari satu, sebagai stok .

Kepada Menteri Kewangan @ suamiku tercinta : "Errr....$$$$$$ please..table cloth tu i boleh beli sendiri, tapi meja makan tu nampak keciklah pulak . Dah tak muat . I bukan taknak masak hari-hari tapi meja makan tu biarlah besar sikit, barulah berbaloi i duduk kat dapur".


"Irfan, kena habiskan satu periuk lala ni. Kalau tak habis , irfan tak boleh ikut babah pergi main bowling kat premium lanes petang nanti ".


"Okaylah mama, saya bagilah along angah makan sama-sama dengan saya".

(Sebenarnya di Premium lanes tu ada Cyber Cafe , dia boleh bermain komputer di situ!)








"Saya sayang along angah ".

Irfan sudah kembali senyum. Tetapi tetap manja dan mengada kata Angah. Along mengangguk bersetuju.


7 comments:

mamasita said...

Mujurlah Irfan tahu perut dia besar manalah nak tibam seperiuk lala..hehehe
Kalautak dia lalalalala seharian ke toilet lah!hehehe

Mat Cendana said...

Laa, rupa-rupanya tak settle lagi dengan dia complain petang Jumaat tu?? Haha! Macamana tak manja, his Mama dok favour kat dia kot? So, masa gi kat bowling tu, dia tak turut sekali - dok kat cybercafe rupanya.

Meja lebih besar? What for - bukannya you cook every day. Takyah beli lah; kan selama ni okay, boleh muatkan semua orang. Takkan tiba-tiba aje jadi `sempit'??

sherry said...

@Datin Vouqe.

Ha ha ha...betul tu..dahlah i terlebih taruk cili padi!

Mat Cendana said...

BTW gambar-gambar ni bila, dan kat mana? Yang previous post tu, ada date - masa Raya Puasa kat rumah your parents di Temerloh, kan?

Gambar yang kedua tu - Bila, dan kat complex mana ni? Yang sama dengan Parkson dekat SK Teruntum ke?

Gambar kat bawah sekali tu obvious kat rumah - bila ni?

Satu lagi soalan: Camera apa yang Deq pakai? Gambar-gambar clear lah. Rasa teringin nak beli digital camera one day.

sherry said...

@Bro mart..

Tu yang dia suka sangat ikut mama and babah pi bowling..CC tu dalam Premium lane.

Err...tiba2 jer nampak meja tu sempit( selepas ASB kuar dividen!)

sherry said...

@Bro Mart.

2nd gambar kat Sunway Pyramid- masa tu mie and i kat Camel Active.

3rd gambar - last two years kat rumahlah.

Camera - ada dua. 1) olympus
2) sony

radius-qatar said...

Oooo best nyer LALA, kan ke kitaorg ni peminat LALA...napelah KJane taruk gambar LALA tuh.....Ishhkk....mesti I termenung 2,3 hari nih nak cari jalan macamana nak dapatkan LALA nih......
Masa kita org ada dulu takde pun nak masak LALA nih asyik gi ZUZANA je...
mmmm takpelah, nampak gayanya minggu kena mengetam+cari LALA kat pantai semaismalah(pantai DOHA)