Tuesday, February 3, 2009

The Cranker In The Making

A lot of great things have happened to me in the two years since i started bowl. I have matched my skill and wits against the greatest bowlers in Kuantan. My hobby has exceed my wildest expectations. For me, bowling is for kesihatan and persahabatan. And not to mention, mengeratkan pertalian kasihku dengan that C bowler, Suamiku Tercinta.

Unfortunately, today is not a publicity day for my Suamiku Tercinta. It is for Angah.

A Sweet Libra Girl ( Like daughter Like mother lah kan.) . Angah was born on 23rd September 1998. She enjoys painting and bowling! She is doing well in her studies, too. Very bersyukur for that. Meanwhile, she is one of the pelatih at The Akademi Bowling Kuantan under Persatuan Tenpin Bowling Pahang (PTBP). Aunty Ija dearie, please see the attachments below:-





Left handed . Shira is a cranker, like her cousin Aiman , The Eldest son of the Great Spinner-radius qatar. Kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi kan.

Shira. We are very proud of u. Keep up ur good scores.

9 comments:

radius-qatar said...

Wow Shira...!! Mabrook...!!! ni boleh dapat present dari Qatar nih....!! Cakap je apa nak... hi hi hi

Teruskan berlatih ye nt kita lawan, ...
Family in Qatar also PROUD OF YOU...

Anonymous said...

Shira..comel la Shira sekarang..Auntie dah nampak Shira will be one of the bowling babes..

_Auntie Ija_

Mat Cendana said...

CONGRATULATIONS, SHIRA!
Mama pagi tadi ada beritahu Uncle Mat. Sebenarnya, dia nak diamkan dulu, dan nak buat surprise kat uncle bila post ni siap. Tapi Mama tak tahan nak simpan rahsia ni; punya BANGGA dia dengan Angah, terus SMS uncle yang Shira ada keluar kat paper:-)

Semasa Mama dengan Papa kat tournament satni, dia ada sms kat uncle - sebab uncle tak tahu apa benda "Cranker" ni. Ingatkan Mama dah silap type perkataan.

Teruskan dengan usaha-usaha ni, Angah - bowling, pelajaran, improve diri... Bersyukur lah Angah dapat peluang untuk semua ni... ramai pelajar-pelajar yang sebaya dengan Angah tak dapat turut bersama walaupun mereka pun berminat.

Mat Cendana said...

So nama penuh Angah ialah Nur Shahirah... Shahirah; Shira...

mamasita said...

Jealous jealous!
Kalau bab bowling kat Kuantan ni bagi je trophies semua kepada Sherry and family!
Tak acii betul!!
I nak buat surat protest!! hahahaha
Dihalang menyertai bowling competition! Sebab keluarga Sherry sapu habis semua hadiah!! hehe

sherry said...

Datin Vouqe Dearie..
Eh mana u tau i menang semalam, nazmi pun ...he he...

Amirul said...

Tahniah Shira

SOHO Mama said...

Fuhh cayalah a family of bowlers!! Dulu2 masa belajar kat US, I main boling jugak..sebab boifren masa tu dok ajak je. Masa tu ok lah jugak, ada bola sendiri, baling curve ball, masuk 9-pin tournament..but then I started to have sort of blisters on some of my fingertips so tak sesuai lah nk berboling lagi..sakit jari. Skrg ni kalau boling, masuk longkangz jer hee hee...keep up the good job!

sherry said...

@SM.

I mula bowling semuanya tanpa dirancang..i tak minat pun, tapi last 3 years ada pertandingan bowling antara department. Semua diwajibkan bermain. ntah macammana score i boleh tinggi dari org lain. Then ada sukan antara agensi pulak, kategori eksekutif wajib ada..so, my office 'paksa rela' i main kalau tidak tak valid...itulah bermulanya..bila dah ashik menang ajer, i fikir, ini main sebab terpaksa, kalau i serius maybe lagi baik my score...So, itulah mulanya.