Friday, February 13, 2009

Meeting Mamasita

Date : February 13, 2008.
From: Sherry
To : All Readers
Re : The Famous Mamasita
  • I met her just now
  • She is very humble
  • She is very nice
  • She is gorgeous
  • etc...etc...etc....

I've never met Mamasita before. Well, tiada kata seindah bahasa to describe the circumstances of today's meeting. Lain kali cerita panjang lebar, masih sejuk kaki tangan ni...dia ada aura woo...

28 comments:

mamasita said...

The very loving and beautiful-hearted Sherry! She sneaked from behind to give me a salam.And I wasn't even properly makeup and pakai tshirt buruk! Habislah..she'll never call me Datin V again! hahaha

Dato sak kata "padan muka!Lain kali pakai lagi selekeh2!" hahaha

Mat Cendana said...

This raises a lot of questions actually: People will want to know more about the details.

BTW to the other readers here: I know there's a lot more, because I was privy to what had transpired. It was most fortunate actually - both had SMSed to excitedly tell me about it.

The fascinating thing is that this meeting wasn't planned - it just happened! It was rather similar as to how I had met Arep of the This is Me blog in Kota Bharu some weeks ago.

Anyway, Sherry's SMS came in first at 12:01PM; and I was surprised by the content: "Jumpa mamasita! Sejuk tangan!"

And it must have been `freezing cold' - She didn't respond to my query of how it had happened for MANY minutes (20 actually)...

Being the curious busybody that I am, I was gratified when the following SMSes came from Datin Mamasita (9 mins after Sherry).

I'm telling just a bit here - one thing I must say is that I was so happy and was bursting with pride about the things Mamasita mentioned concerning Sherry... and Mie and their children no doubt, even more so.

And this is also why I'm taking the trouble to write this while it's still very fresh in my memory: so that there will be a record for this special family to remember of what had happened...

"Mat? I had jumpa ur angelic sis Sherry. A vvv sweet n kelakar lady!" (More)

And the fourth SMS from Datin has this very accurate description: "She is so v nice. Baik hati tu terserlah btl.Memang baik."

Yes, Datin; I know. Although I had said it before at my blog ("Recovery"), Datin's words are verification that I didn't exaggerate. It's happiness for me too.

benj said...

Hi Sherry: You are equally sweet too!

SOHO Mama said...

Wahhh terserempak pulak Sherry & Mamasita ye! Best best! So kalau Sherry turun Kajang pastu ternampak I tapi I tak ternampak u, please say hi tauu (and vice versa) :)

Teo Wei Sing said...

Sherry,

Sure saya dah banyak kali jumpa Dr Lim kerana beliau merupakan pembimbing dan pendorong karier penulisan saya, sifu saya.

Berbanding nama2 besar seperti Lim Swee Tin, siapalah saya. Hehehe... Kehebatan berbahasa dan keindahan sastera beliau memang tidak disangkal.

Apa salahnya kalau jom kopitiam, saya on saje. tak ada masalah, Bisa diatur bisa diatur...

TEO

Teo Wei Sing said...

Jika jarum jam lupa berpusing
tiada lagi pandangan buat belakang
terkurung satu dasawarsa
menanti senja syahdu
rintihan kupalingkan
bersama kamar sajak sepiku
disirami kepuraan
membelit bungaan palsu
jadilah sembilu
meranap sesejuk air danau.

Anonymous said...

Dear Sherry,

Although I have been reading your blog but not leaving any comment,I took the courage this time around to leave a comment by saying that I'm also happy as mentioned by Mat that both of u have met since I enjoyed reading both blogs. Surprisingly,I thought that both of u have met since datin did mention that u owe her meal at hyatt..which usually meant that both of u had few outing earlier. Anyway I will try your recipe ( I luv anything to do with Italian food ).

MH Salimi said...

Comfirm memang dudek.. Pekabar sis?.... lama x jumpa. Sihat?

Anonymous said...

Eh Salimi..ni memang konpem Dudek ..AKA K Jane..terperanjat tgk komen En Salimi kita kat sini kan Kak Jane kan....

-IJA-

Mat Cendana said...

Had tried to send this comment since 10PM last night - I hope it finally gets sent:
[...]
Hari ni biar saya tolong jadi receptionist Che Pah/Sherry/Deq.
Dia dengan Nazmi kat Sunway Pyramid pada masa ni. Esok ada bowling tournament, jadi malam ni diorang dok try lane kat situ. Saya ada SMS kat dia, beritahu yang saudara ada tinggalkan comment. Dia mintak saya tolong jawap, dan beritahu memang dia kenal lah.

Oh, ada satu benda yang dia merungut, dan mintak saya tolong sampaikan: "Haiya! Habis satu dunia tau my nama manja kat kampung... hilang glamer name Sherry!"

An-Nimr said...

Wah...cantiknye kawan berdua ni...Datin kalau dah vogue...t-shirt buruk pun cun jugak ler...lain pulak nampak gambar Sherry sini...lagi lawa dari besa...ewah...

sherry said...

@ DV mamasita.
Namapun tidak dirancangkan.
So that i boleh jumpa the real u. Tak payah tepek make up ke apa..dah cantik gitu.

sherry said...

@ Bro mart.

Thanks for the back up. Again,u telah menyenangkan hidup ini . No need to write further lagi kan, yang pasti that day akan jadi kenangan indah sepanjang hayat..steady datin.

sherry said...

@ benjy.

Thank u..thank u. senyum sampai ke telinga dah ni.

sherry said...

@ SM/millie

For info, i get used jugak datang Bangi/kajang tu, my brother and eldest sister memang tinggal kat situ.

jangan suprise nanti suddenly i tegur u.

sherry said...

TWS.
Thanks for the sajak. I love it. Nanti jumpa kat kopitiam, my permintaan khas..u kena bacakan untuk i dengan penuh perasaan..heheh... i akan panggil datin mamasita sekali to jadi juri..

sherry said...

@ Anon 10.42 am

Thanks for dropping by. Welcome to my blog.

I'm very happy dapat jumpa Mamasita finally...

sherry said...

@ Salimi.

Terima kasih sudi singgah. Terjumpa kat Pahang Blogger's website ke?

Bila nak ada tournament Bowling? Adun Pulau manis selalu buat kat tau.

sherry said...

@ Ija.

Terperanjat kan tenguk Salimi ada jugak menjenguk kat sini..

Bila u nak create ur own blog anyway?

sherry said...

@ Bro mart.

Again, thank u.
U ni sesuai jugak jadi PR/ PA..

Pasal bowling tu, nanti i update the result ok..biar radius -qatar jelez.

sherry said...

@An-Nimr.

Betul cakap u.. kalau dah vouqe, pakai kain guni pun cantik (err datin..belanja kat hyatt tu cancel ye..i dah puji u banyak ni)

.."lagi lawa dari besa" apa..tak nampak ke muka i pucat lesi tu..ketor!

Teo Wei Sing said...

U are most welcome, Sherry. Oh my god, kena baca dengan penuh perasaan? Memang itu yang sentiasa saya prefer, tapi segan juga baca depan Datin Mamasita. Sama-sama berkongsi pengalaman saja.

sherry said...

Hi Teo..macammana nak contact u..ur hp no please..

sharifah72002@yahoo.com

Teo Wei Sing said...

Sherry,

I just drop u an email, please feel free to check. Anything just keep in touch ye...

Have a nice day

Teo

Teo Wei Sing said...

Sherry o Sherry,

First at all, terima kasih atas sokongan dan segala pujian yang diharapkan akan membawa berkat. Melalui blog juga menjadi tadahan silaturahim kami berdua dan mungkin ramai lagi.

Kemudian, berkenaan dengan Janda Baik terutamanya Taman Hana, di situlah tempat bermulanya pengumpulan semangat perjuangan saya. Atas kekentalan dan proses pematangan minda bersama dengan ayah angkat saya, kini saya keluar dari kepompong, benar-benar keluar.

Saya benci kepada dengki, saya rasa geli. Namun, Tuhan sentiasa memberi ujian. Macam mana pun saya berjalan benar. Dengan hati yang ikhlas, berkat doa berkat restu, seperti apa yang Kak Ahan berkata pada saya, satu pintu rezeki saya cuba ditutup kerana dengki, tapi Tuhan buka lagi sepuluh kasi saya. Si Dia makin geram, namun yang penting saya benar, hati saya ikhlas. Sherry tak nampak, tapi mungkin dapat rasa, cuma Tuhan tahu saja.

Selepas itu, pemikiran saya bertukar menjadi tajam, pertuturan saya diperkukuh, budi bahasa saya diindahkan, cuma perut buncit saja tidak dapat dikurangkan... Hahaha...

Thanks again

Teo

VersedAnggerik said...

Congrats Sherry! Hehehe....

Lps ni boleh tubuh Persatuan Bloggers2 Wanita Pahang lak ek?

Mamasita jadi president seumur idup.... and kita recruit new bloggers!

Anonymous said...

Maybe you have wanted some money, polecana witryna yet just simply don’t own it unless short term? It all comes about pożyczki pozabankowe zielona góra towards enormous Us consumers across the nation on a daily basis. A product arises and also need kredyty wrocław some funds, however your investigate isn’t put in the account yet. Only if kredyt samochodowy bez zaświadczeń there was ways to pożyczki sms acquire a payday loan over the internet, perfect?

Anonymous said...

Useful information. Fortunate me I found your
web site by chance, and I am surprised why this accident did not happened in advance!
I bookmarked it.

my webpage - pożyczki hipoteczne pozabankowe warszawa