Wednesday, November 3, 2010

Coach Terlampau

Malam selasa memang hari training sedunia bagiku! Booking dengan Megalanes valid for the whole year. Selasa . Jam 8.30 malam.

Corum terdiri dari geng2 Maksak. (Ladies Only ye)

Malam tadi, seperti biasa Our Fav Coach yang  dilantik melantik diri beliau sendiri sebenarnya secara tidak rasmi Mr. D sibuk memerhatikan meng'coaching' kami dengan gigihnya. No doubt, he is such a good Coach. Mengajar kami secara sukarela tanpa sebarang bayaran. I must thank him for that. As usual, there are beribu2 tips from him.


And for sharing here, his tips for tonite:-
  1. "Sharifah, baling bola jangan macam campak pasir!". Kena ceduk !
  2. " Sharifah, you must released the ball after the foul line! ".So that you can handle, gantung and ceduk the ball".
  3. "Sharifah, you must released the ball dengan sepenuh comitment!"


Bahasa2 Mr D mungkin kedengaran sedikit kelakar, tapi kami semua sudah memahami apa yang ingin beliau sampaikan. Dia pun yang selama ini banyak membantu kami improving our games! So, ikut ajelah..jangan degil.

Btw, apa agaknya maksud tip-tips  Mr D di atas itu? Anyone can explain it further?



6 comments:

Cat-in-Sydney said...

Aunty Sherry,
And I thought you were talking about the handbag brand! har har har... kucing mana main boling. Tak pahamlah apa Mr D cakap tu. purrr...meow!

sherry said...

C-I-S.

You were not the only one yang ada assumption tu! hahaha..

Kalu kuching main bowling, harus Aunty Sherry gantung bola and kasut bowling..takleh terima !

♥ azura wif lurvee ♥♥ said...

haha.. dun cedok² ok sis... :D hehe

sherry said...

Hi zura..

No cedok, no lifting, no roll maa...no strike lor.

VersedAnggerik said...

I would as En. Coach,

U talking about your balls arrr? I dun touch people's balls tawwwww....

Muahahahaha....

Mak faham kalo ngko block mak dari ke sini lagi di masa2 yg akan datang!

sherry said...

#Nyah.

hahahaha...ada2 aje ngko ni...

takper Mak suka komen2 ngko tu! meningkat sikit trafic ke blog Mak ni..hihi.