Thursday, February 4, 2010

Memori Indah Doha : Ketibaan VS Keberangkatan

Saya perlu menulisnya di sini. Agar memori ini dapat di baca berkali-kali nanti.



Waktu Ketibaan Di Doha International Airport.
Kami sangat gembira dan teruja.
Tidak sabar untuk bersua muka dan berkongsi cerita.





Hari Keberangkatan pulang. Kesedihan melanda suasana.
Ya, kami semua sangat bersedih hati.
Entah bila dapat ke sana lagi.





Yang ditinggalkan. Jauh di mata dekat di hati....dengar cerita ada sessi terapi menenangkan diri selepas itu, pergi soping! Alangkah indah kalau kami juga dapat menyertai.



Saya berbisik kepada anak-anak (sambil memujuk diri sendiri)
: jangan bersedih, kita akan berjumpa lagi nanti.

24 comments:

kay_leeda said...

Salams Sherry,

Sedih kan bila time to say good bye. And how we wish the good times won't go by so fast. Glad you had a good time catching up dengan ahli keluarga :)

Shopping best kat Doha?? Heh..heh... :D

Pi Bani said...

Ada ke lagi apa-apa tinggal kat kedai-kedai di Doha tu lepas you all gi shopping? :)

mamasita said...

You boleh gi Doha again sekejap cuti CNY ni..one week cukuplah tu..shopping 2 hari pun dah habis licin satu complex!
Pinjam hubby you punya credit card!

sherry said...

Hi Kay.

Memang sedih..u all hari tu berpisah ngan Naz kat airport dah hujan giler kan..We all pun dah dua tiga hari sampai Malaysia pun bila terkenang boleh tergenang air mata!


Doha memang best! Kain sifon and kristal bling-bling and abaya sangat berbaloi to buy! And lupa U boleb borong CORRELLE. sgt murah.. Set RM499 kat sini...boleh dapat only RM 180 kat sana!

sherry said...

Che Pi..

Good Question...! hehe. Btw, lupa nak bgtau Kay..GUCCI kat sana pun kalau ada sale sangat berbaloi beli!

sherry said...

Kak Datin Vouqe.

Seminggu mana cukup! and kalulah my hubby bagi pinjam kad kredit dia, baik i gi Jakarta again.. Itu Kay, Naz and the Gang telah buat saya teruja untuk ke sana.

Anonymous said...

uwaaa touching nya gambar gambar ni..terpaksa termenung jap kat toilet opis mengesat airmata...

IJA

sherry said...

hihi...belum lagi i letak gambo yg u bagi i tisu paper masa duduk2 minum kat cafe tu!

kay_leeda said...

Duh...Sherry...you giving me (err US) ideas!! Tak sukaaa tauu *wink*

Snakebite said...

kesian nya...sedih ya...takpe tahun depan boleh gi lagi...

sherry said...

Kay!

I plak yang teruja. Naik Gulf Air murah jer tawww...

sherry said...

@Snakebite

Tahun depan nak gi tempat lain lah pulak. Nak jugak chop kat pasport tu kastam negara lain. Doha tu kita belek gambor2 kat FB and blog jelah buat ubat rindu!


p/s Org Doha..kita jumpa kat London kan tahun depan. #wink.

SOHO Mama said...

KS, I rasa I ada tengok ni kat KS nye FB :)
I pernah kat Doha tapi kat airport je, to and from Italy :)..tapi haaa nanti budak2 dah besar nanti..teringin nak berdating dgn husband kat negara orang pulak :P

cendana287 said...

At 5.15AM, when I could finally concentrate on the post and pixs and moving slowly and reflecting back to the messages you had sent either by sms or at Facebook... my eyes actually turned misty.

I still remember both the arrival and departure, for I had followed them closely. There was quite a gap between the arrival here in the morning before the flight back to Kuantan. The pictures when arriving and departing help with my mental images - I had imagined both scenes quite rightly actually; except the individual clothes, of course.

As for the departure, you might remember what I had mentioned a day or so before it actually happened. I was right...

sherry said...

@Millie.

Ahaa! Semua gambar tu KS copy paste dari FB! sebab ada gak my frenzs takder account FB! hihi..

So, Millie dah singgah Airport Doha ye..simple jer kan..!

KS pun teringin nak pi somewhere berdua-duaan ngan Husband bila anak dah besar, anak kecik ni bila kita pi outing tak senang duduk gak..ashik teringat kat depa. Last two year KS kan pi Bali dua org..rasa sunyi plak anak2 takdok!

sherry said...

@ Bro Mart,

Yes, you were right!..sedihnya tak usah nak citer..dari malam masa packing tu sebenarnya sebak di dada dah ada. Rasa macam susah nak bernafas jer..tapi still dapat bertahan..tapi at the end tu, saat2 nak masuk gate dah..outburst terus! Sangat sedih..tapi itulah kenangan terindah buat kami semua!

Cat-in-Sydney said...

Aunty Sherry,
Aunty Farina tak pernah pulak cerita bab2 shopping tu? Maybe she doesn't do RT.... If u like pinggan mangkuk, kat sini ada gudang Noritake yg selalu dikunjungi makcik2 Malaysian - except my Mama...hahaha... I can bet you every container that goes back to Malaysia after their 2-3yrs sojourn will have at least 1 box yg ada chop Noritake. Fancy that. purrr....meow!

cendana287 said...

Jadi sayu semula bila tengok gambar-gambar kat sini. See the contrast of the first picture - with you and Along smiling and Irfan tersengih - and the later pictures... The picture of the cousins mingling - God knows what they all were thinking and feeling. And the picture where you all were going past the departure checkpoint - what were Ija and her children feeling at that time...

Naz said...

Alaaaa....sedihnya tengok gambar gambar ni...
Brought out the Madam Weeper in me :(

Anonymous said...

Bro Mart- you're very very right..yang tinggal kat Doha took us nearly 2 weeks to recover, because we knew nobody will come within the next 1 year. sebenarnya until now pun tak recover to tell you the truth..tengok gambar ni..tak kira how many times will bring back my tears..it is really really touching moment...especially now that we know the bonds between us and stronger than any other thing in the world.

IJA

VersedAnggerik said...

Nyah,

very de drama air mata ngko gitewww! Kalah Azean Irdawaty...

Tapi, mmg sedih bila nak say good bye kan?

sherry said...

@Naz.

Sedihkan....uwaaaaaa.

sherry said...

@Bro Mart,

Apa yg Ija cakap tu memang benar, anak2 pun hingga sekarang masih mengenang dan terkenang saat2 manis bersama sepupu2 dan their Aunty and Uncle di sana.

And as for Mama..tgk gambar2 pun still mengalir airmata.

Uwaaa...

sherry said...

@Ahan.

Mak macam Azean? Tiba2 rasa nak berlakon.

"Ohh...lihatlah dunia..!