Wednesday, April 6, 2011

Mak is suffering from knee pain..

 "Dik, ubat Mak dah abis!" sms kakak petang tadi begitu mengusik hatiku.

Kesian Mak..sakit lututnya tak reda-reda.

"Mak..nanti Dik balik bawak ubat tu ye!"




picture credit to Mr Google


What Celebrex is used for:
Celebrex is used to treat joint pain, tenderness, swelling and stiffness:
  • in osteoarthritis
  • and in rheumatoid arthritis.
Celebrex is also used to relieve short-term pain, in cases such as:
  • menstrual cramps (period pain)
  • following surgery
  • dental pain.
Celebrex belongs to a group of medicines called Coxibs. Celebrex is used to relieve the pain and inflammation associated with arthritis.
Although Celebrex can relieve the symptoms of pain and inflammation, it will not cure your condition. Your doctor, however, may have prescribed Celebrex for another purpose. 

Dan sebagai tambahan Glucosamine ini juga akan ku bawa pulang untuk Mak tersayang.


   

13 comments:

kelibat said...

sian mak.

deno said...

eh2, abah deno pun makan ubat nie la.... sama... sejibik! :) berkesaN!

kakchik@ella said...

salam kak sherry. mak saya pun suffering knee pain jugak. sian mak saya.

Cik Yana said...

Semoga mak sis Sherry cepat sembuh dari knee pain tu :)

Lots of Love,
Cik Yana

spider_gurl86 said...

kita tag awk dlm contest jom juin bloglist kite

sherry said...

@kelibat.

Kesian Mak ..tapi alhamdulilah dah getting better tu.

sherry said...

@dENO.

Pain Killer ni mmg bagus kot..kat farmasi ashik abis stok jer.

sherry said...

@Kakchik@ella,

Hi ....sama2 lah kita doakn both of them berkurang sakitnya.

sherry said...

@Yana.

TQ Dear.

sherry said...

@Spider.

nanti Aunty tengok hokayyyy.

reez said...

painkiller mmg bagus utk jangkamasa pendek tp bkn tuk jgka masa panjang.harus di ingat kesan nya blh pergi ke buah pinggang.

zaly said...

SAMA GAK NGAN MAK SAYA....

Ean said...

Itu pain killer aja. Mak saya sudah makan tapi tak boleh sembuh. Sekarang saya bagi mak makan Bone-M terdiri daripada hidrolisat kolagen dari Jerman. Beberapa kajian telah membuktikan bahawa pengambilan 10g hidrolisat kolagen setiap hari bagi tempoh 4 hingga 24 minggu akan meningkatkan ketumpatan tulang. Kajian telah menunjukkan bahawa apabila metabolit hidrolisat kolagen terdapat dalam matriks luar sel, osteoblas iaitu sel yang bertanggungjawab untuk pembentukan sel-sel tulang akan dirangsang dan mencetuskan pembentukan tulang. http://longliqicom.blogspot.com/search/label/Bone-M%20%28Malay%29