Tuesday, April 5, 2011

Kekalahan Bergaya!

Master 9 pin Tap Challenge telah pun berlangsung Ahad lepas. Saya kalah..hanya menduduki tempat ke 21 daripada 24 finalist. Walaupun kalah, pengalaman itu paling berharga buat saya.  12 games bukan sedikit bagi saya yang pertama kali...



Hingga games ke 8 saya masih berada di kedudukan top 5! tapi kehabisan tenaga and lemah bila masuk game seterusnya membuatkan balingan saya lemah..and ada low games 150 and 138 sahaja. Uwaaaaaa......



pengajaran :-
  • makan at least 2 jam sebelum perlawanan.
  • makan makanan berat, supaya bertenaga, menyesal sungguh saya hanya makan semangkuk cereal honey Star dengan susu low fat.
  • sepanjang perlawanan, sediakan energy bar and minuman bertenaga
  • fokus, jangan tengok scores bowlers lain

Finalist bergambar kenangan sebelum perlawanan dimulakan.


Sehingga berjumpa di Tournament yang lain pula....saya tidak give up sedikit pun! Berjaya ke Final pun dah kira kemenangan berharga buat saya.

8 comments:

kelibat said...

kalah ke? adoi.. kena banyakkan lagi latihan ni. haha. takpe takpe menang kalah adat berbowling. haha chill

Cat-in-Sydney said...

Aunty Sherry,
Mai sini Brad tolong massage. cian dia.... har har har *evil laughs*

sherry said...

@kelibat.

ha ah..Aunty kalah..tp kategori C bowlers dapatlah no 3! hahahaha.

sherry said...

C-I-S.

Brad...you are sooo kind..no wonder you are always my faveret!!! muah!

Wan Sharif said...

Wow.. macam tu lah yang dikatakan semangat juang..
Saya rasa kalau you ajak Ayohwang lawan dengan you.. you kena bagi Ayohwang sekurang kurang nya 4 balingan handicap.. you baling sampai 6 frame (betul ke term ni?) aje.. tapi you pasti masih menang.. ha ha ha..
Ayohwang baru main bowling 4 kali seumur hidup..

Cute MuM said...

wah..terornya main bowling..
cute mum biasa2 jer..

sherry said...

@Ayoh Wan.

Marilah turun Kuantan, boleh gok kita lawan sekali..ntah2 ayoh wan ada bakat terpendam.

sherry said...

@Cute Mum.

Tak terror manapun, nasib gak tu.