Monday, August 24, 2009

The Finalle Sg Semuji

Since Mamasita suka dengan gambar i ni, i ambik kesempatan to put it again here!.BTW, semua orang boleh nampak nota-nota kuliah terbentang indah di atas meja ku..(saya pelakon yang agak boleh kan)

2.30 pm - 4.30 pm Session 5 : Aktiviti 10 Q's

Peserta-peserta diberi tugasan untuk diselasaikan mengikut kaedah yang diajar di sessi sebelum ini. Aktiviti pertama diadakan di dalam kelas itu sendiri manakala aktiviti 2 dan 3 diadakan di luar kelas. Yeay! Saya amat suka.

Aktviti tidak bernombor- posing time !!

Aktiviti 2 - Menyeberangi lautan beracun !

Kami terpaksa cross the river using only 3 pieces of small cupboard... kes naya tau since semua kami ni tidaklah kecik saiz masing-masing.

In order to do it..we all must have to shoes off..terpaksa bersesak2 di atas kepingan cupboard yang tidak kecik itu..hanya muat untuk 5 tapak kaki at all time..satu kaki lagi kena berjengket..

Dan seperti biasa, walau apa rintangan yang terpaksa dihadapi, hidup mesti diteruskan, kami tetap happy berposing di hadapan kamera...peace.


To make it short, we finally reached the another tebing dengan jayanya..yahoo..takder sapa yang menang atau kalah since everybody were fully understood the purpose of the game @ activity.! Kreatif berfikir di luar kotak kebiasaan dan semangat berkerjasama antara sesama ahli kumpulan. Balik opis must apply and implement lah ye.

Oh ye..there was another activity to complete before dark. Urusetia tidak semudah itu melepaskan kami berehat sesuka hati.

Kami dibahagikan kepada 2 kumpulan. Tugasannya adalah ini : Kumpulan satu diarah untu memindahkan bom beracun ke tebing sungai. Di situ, kumpulan dua akan memindahkan bom beracun ke dalam kotak sebelum di humban ke sungai.

Tatkala Kumpulan Satu memikirkan strategi to complete the job, kami , kumpulan Dua pula bersenang - lenang bersantai di bawah pokok sana.



Since kami telah di kurantinkan di bawah pokok sana..yeay..suka suka sebab teduh.kami sedikitpun tidak memperdulikan apa yang dilakukan oleh Kumpulan Satu.

Nampaknya kumpulan Satu telah berjaya bergerak dari kedudukan asal mereka. Misi mereka telah berjaya. Rupa-rupanya the purpose of mengasingkan Kummpulan Dua is to prevent us from being busy-body campurtangan menumpang memberi arahan yang tak sepatutnya..ooohhhh itu macam kaa...

Then it was our turn to take place.

Acara memusnahkan bom beracun!!


The rule was baldi itu tidak boleh mencecah rumput! Bom akan meletup!


So, dengan hiruk-pikuknya masing2 bersuara suruh @ arah buat itu dan ini. Langsung huyang-hayang the baldi tu ntah kemana..Ops..lupa, kumpulan Satu telah berada dikeliling kami trying very hard to help us dengan "menolong" memberi arahan dan panduan etc etc..


Ciss....


Then..time to mencurahkan the bom itu ke dalam kotak sebelum dimusnahkan!

Moral of the story:-
  • ikut arahan Leader
  • jangan hirau musuh-musuh kat sekeliling
  • semangat berpasukan
"Okay Kumpulan satu, since tadi banyak sangat cakap, arahan dan panduan, cuba acu try pulak..boleh berjaya ke???". Err..that was not my words, itu The Instructor yang cakap..So, sendiri mau ingatlah ye.

By the way, after tengok my pictures, ...Pertanyaan Irfan " Mama,...kerja mama main-main macam tu ke? haiya sapa nak jawab..


9.00 Mlm - 10.30 Mlm Sessi 6 : Ceramah agama-Pengukuhan Kerohanian Asas Penjanaan Insan Terbilang.


We were very tired and sleepy but tetap mengagahkan diri dan mata to attend the ceramah.

Very young Ustaz from KIPSAS!

Macam serasi jer ngan Ustaz tu, saya pun pakai serba merah.

Mmmm..dengan kakak kite ni pun macam berjanji-janji..she was wearing red too.

En.Suhaimi from unit IT pun nak tumpang glamer bergambar ngan mak-mak merah.


Gambar penuh wajib ada juga.

Tiada yang hendak dipelikkan, bab bergambar tak pulak rasa mengantuk and letih. By the way, nasib baik gambar ni blurr..saya pakai spek tu!!
Khusuk mendengar ceramah ataupun melayan mata yang mengantuk...tak tau lah.

Hmmm...Cik S kite yang Sweet ni begitu khusuk bertelefon pulak ye...


THE FINAL DAY - July 30, 2009 (Thursday)

9.00 am - 10.30 am Session 6 : Transformasi Diri Melalui Model 10 Q's
  • Balance Quotient
10.30 am - 12.30 pm Session 7 : Rangka Tindakan Bersepadu
  • Pelan induk untuk menjana 10 Q's
  • Jejak-jejak menuju kecemerlangan
  • Kontrak diri
  • Penilaian kursus

12-30 pm - 01.00 pm Closing

Let Pictures Do The Talking lah..tahap malas gaban ku sudah datang.


Bermaafan sesama peserta.

Posing tetap posing.

Yeay..penyampaian sijil.





The End.

6 comments:

kayteeze said...

Amboi kak sherry,

posing sweet je..hihi.. sekali bubuh entry, panjang dan meriah dengan gambor. Sibuk juga kak sherry ni. Tie ni cuma sibuk kat dapur je, hehe.. Salam Ramadhan dari Tie.

sherry said...

Salam Tie.

Apa khabar? Waras? Semmuga beroleh limpah kurniaa Ilahi sempena Ramadhan kali ini..wah..macam ucapan kad raya jer kan.

Sekali sekala menulis..bior terus panjang2..boleh lama sket rehat. hehe..

VersedAnggerik said...

yadda, yadda, yadda,....

telah ku baca, telah ku telek semua gambor mu...

soalannya: bila nak jawab tag?

mamasita said...

Syok jugak kursus2 ni..banyak games!!

Lama dah I tak main kat padang macam sekolah2 dulu..ni padang dalam sekitar rumah jer! dapo, ke atas, ke bawah, pusing situ jer!

You memang chun..bila tepek makeuplah..tak tepek makeup..macam karamel manisnya!

sherry said...

Ahan.

jawapan : tak lari gunung di kejar!

muahahaha...

sherry said...

@Datin Mamasita

Sekali sekhala memang best..rasa fresh jer kepala ..tapi kalau team building..standard rasa didera lah pulak..the schedule was very tight. Rasa macam masuk PLKN la pulak.


ps..thanks for the pujian..malu i..