Sunday, March 22, 2009

Perkahwinan Yang Direstui



Las
t week, my eldest brother mengahwinkan his 2nd daughter..Sharifah Ennie Suhaini..seorang lecturer. We call her Angah.


"Aunty,.Angah nak Aunty be my Mak Andam during my wedding day nanti ok." Hmm..Actually, Angah had given that notice to me since 3 months before her wedding day .




I had to be honest and telling her the truth. ."My Dear Angah, i'm not that profesional enough to jadi mak andam, nanti jadi macam pakai tepung gomok..bimbang angah akan regret urself seumur hidup bila tengok pictures nanti".

" Angah tak kisah lah Aunty " The facts is that she is very simple and sempoi person..

Selesai segala upacara..from Temerloh to Ipoh, Angah said she is very satisfied with my jobs .(hati mak sedara kenalah jaga kan..hehe). Btw. let the pictures do the talking lah..


SATURDAY , 14.03.09 MAJLIS AKAD NIKAH








It took me 2 hours to siapakan The Pengantin before i went to bed..very early due to my flu yang tak baik-baik lagi at that time. They said ada jamuan rusa panggang after the majlis akad nikah had finished.. whaa..whaa....




Perasaan seorang ayah. I were not there to witnessed these moments.. but still i can figured out what is inside my brother's heart. Her daughter now is become somebody's wife.



Angah and her Suami after the Majlis Akad Nikah.




SUNDAY. 15.03.09. The Hari Besar.

  • I had started my work at 9.30 am

  • my demam still tak baik lagi


Angah sebelum di makeup






Taraa.......after 2 hours...





Even not feeling very well, tak salahkan the mak andam should interframe too ..




Majlis Bertandang Di Ipoh Perak. U can also read it at mommutaqaidah.blogspot.com.






All the Aunties yang turut hadir...with Spek mata hitam. Gaya biar lebih.


......and last but not least..Aunty from Kuantan..heheh..





FINALLY, SELAMAT PENGANTIN BARU TO Angah and Suami.
Semuga berbahagia dirahmati Ilahi di sepanjang usia.

26 comments:

SOHO Mama said...

Wahhhh nice job NICE job!! Ok lah tu set lah boleh buat mengandam part-time!! Mesti merata-rata lerr lepas ni..ni baru Temerloh, Ipoh, lepas ni lagi panjang le langkah sampai Sabah Sarawak kot :)

Mak andam tudung cun..mengerlap ngerlap :P

sherry said...

Milie..

Cepatnyer u komen. Btw, KS tak satisfed sangat tu..tengoklah kening pengantin tu..tak pandai nak bentuk..we all ni memang jenis kening lebat and tak cukur..so..macam tulah jadinyer. Mujurlah pengantin tak banyak songeh...ikut jer cakap aunty dia..

Uncle Lee said...

Hi Sherry, I really enjoyed going thru your lovely photos here.
Malay weddings are so colorful, and both the bride and groom look fabulous. She's pretty too.
Best wishes to the newly married couple, you too Sherry. Have a pleasant week, Lee.

Anonymous said...

K Jane, terharu tengok gambo yang Bang peluk Angah...uhuk uhuk..sedeynya tak dapat balik..
-IJA-

Tie said...

Rasa sayu tengok ayahnya peluk angah tu... teringatkan ayah Tie laa...hu hu..

Pengantin yang sweet....pandai gak makeup2 ni...

An-Nimr said...

Amboi,

Akauntan, bowler, counsellor and mak andam. lover (ahem)...cantik aper you mekapkan....heheh..tak de la macam tepung gomak...she looks very pretty, sib baik u tak letak bulu mata pelsu yg ari tu....heheh (I like tepung gomak, tapi kekadang macam nak tercekik)

Mat Cendana said...

The most fascinating things:
1) From Kuantan to Temerloh, kenduri 14/3
2) From there to Bangi - 16/3 flight to Jakarta
3) Back to Sepang and Bangi
4) Straight to Ipoh in the morning of 21/3. And here's the astonishing part:

After the wedding, you drove back to Kuantan from Ipoh on the same day!

I was really surprised - was concerned too. It must have been really tiring. And in Temerloh at 2AM with everyone tired and sleepy... I'm glad you and Mie made the decision to sleep there and not attempt the last phase back to Kuantan.

radius-qatar said...

Wah ni betul2 dah Pro nih...!

Nice wedding day (same dayas my Birthdate too,...).

Terharu gak tengok bang dan angah,...kim salam diorg.

VersedAnggerik said...

sherry,

abis ler Rifai, tak boleh cari makan! U dah start ngandam nih! Hehehe...

U can contact me at 019-9525588

radius-qatar said...

Nanti perbetulkan link to "http://mommutaqaidah.blogspot.com/"

it should have 2 'm's intead of 1.

TQ

izan said...

k sherry..

waaaa... bestla. pandai kat k sherry menyolek pengantin. maniss..

izan sampai lar ni... tak pandai tuk sendiri pun...

sherry said...

@ uncle Lee.
Thanks for reading my blog..heheh..frankly, your blog is my much menarik...i love reading every words of your posting..

sherry said...

@ ija.
memang terharu, infact masa i sedang menyolek tu..time Bang masuk bilik and tanya angah setuju ke tidak..lagi terharu and sebak tau.

sherry said...

@ Tie.

Thanks for the pujian..heheh..dah kembang semangkuk akak ni..

sherry said...

An- Nimr.

heheh...cuma i tak boleh jadi captain pirate jer..kalau tidak sure i dah rampas kapal our favourite captaincaliojack..

sherry said...

@ Bro Mart.

For info, memang sangat penat..it was so tiring journey .tapi puashati dapat spent quality times with the kids.

Hopefully by now, u had received the gift from SatD.

sherry said...

@ Ahan..

Kalau make up i tu menjadi, the credit should go to Rifai..he is my Cikgu actually..heheh..

ps...thanks for the phone no..sure lepas ni u akan dapat misteri2 call ajak u go out for dating.

sherry said...

@ radius qatar.

Alamak..lupa nak wish lah.. So, Happy Belated Birthday..Semuga all dream comes true..

sherry said...

@ Izan.

Akak tak pandai lah..namapun mak Andam Terjun..

Kak Elle said...

sherry dah bolih buat sideline ni..cantik pengantin simple and pretty makeup dia.

ssalmi said...

centella white ...produk kecantikan hpa menunggu U, Kita ikuti kursus di Sg Petani di kilangnya kemudian buka spa @ saloon kecantikan khas untuk wanita di PUSPAKASIH - CENDERAWASIH .setuju tak?

sherry said...

Salam Tokma

Why not kan..

aliza said...

Salam ukhwah.
Terima kasih kerana menziarahi blog saya.
Seronok kenduri ya.

Ida Hariati Hashim said...

Wow..untung Angah ada aunty boleh andamkan..pandailah u sherry..

I ni berhajat nak hantar my daugther belajar grooming, i tgk dia ada bakat, lagi pun can make money wo..

selamat pengantin baru to angah and suami semoga berkekalan ke anak cucu cicit piut..

Anonymous said...

my dear and lovely auntie...

TQ so so much 4 everything.. ramai yang puji tau... ilusi yang cukup hebat. kalo auntie tak de,mesti nampak acne yg ketara tu..hehehe. sesekali make up, ngan kaler lipstick yang seksi tu... i love it!

thanks again..
-angan and dan

jabishah said...

Hi Kak Sherry,

Lovely blog. I sure do love your template ;-)

You do have talent. Boleh meniaga ni buka butik...