Thursday, October 7, 2010

Along and PMR


"Kalaulah Along tak dapat 8A mama marah ke". Along had sms ed me at 4 pm yesterday.


"Kenapa? Along rasa today's papers were bad ke? You can't do it very well ke?"


" Takderlah, Along rasa sedikit susah aje, tak confident lah pulak!"


"Along jangan fikirlah apa yang dah sudah tu, keep concerntrate on your next papers ok"


"Ok mama, i'll try my best".


~Along, whatever will be the result, kita terima ajelah. Since you had done your best, kalau tak dapat juga, itu maknanya is not your rezeki yet. Allah lebih mengetahui, That is not the end of your day. Perjalanan hidup Along masih panjang..teruskanlah berusaha, belajar tanpa jemu. Insyaallah kejayaan akan tiba jua.~


3 comments:

Cat-in-Sydney said...

Aunty Sherry,
Actually Mamanya wanted to say: Kalau Along tak dapat 8A, Mama rotan sampai biru birat." har har har....best tau jadi kucing, tak payah exam bagai. purrr....meow!

sherry said...

C-I-S..

tau je apa dalam my hati ye..hahaha..ada benarnya.!

ME said...

A untuk mamanya ... he3. Persaingan mmg elok untuk kids, tapi kdg2 menyebabkan mereka rasa rendah diri hanya kerana tidak mampu mendapat A, sedangkan kita tlh melihat usaha mereka yg A+.
anak I pun ada mengeluh utk sejarah smlm .. usaha dah, now cuma tinggal doa sblm keputusan sebenar