Sunday, May 17, 2009

Give Up?

BOWLING MAKSAK 2009 .Adakah anda berpuashati dengan prestasi anda?


Saya memang tidak berpuashati. Saya tidak mencapai apa yang saya 'target". My average is sangat teruk. My hi-game was only 196! I know i can do much better.


So, apa tindakan anda seterusnya ? Adakah ini bermakna anda akan mengucapkan selamat tinggal kepada bowling?


Saya tidak akan berputus asa. Walaupun prestasi saya di MAKSAK tidak mengalakkan dan memberangsangkan , ini tidak bermakna saya akan berkata NO to bowling, dan mula berlatih bermain congkak dan batu seremban untuk mewakili pejabat dan MAKSAK dalam acara itu. Dunia saya tidak sesuai untuk duduk bersimpuh sahaja sambil melambung guli2 itu. Saya akan meneruskan aktiviti bowling saya . Bagi saya BOWLING ADALAH UNTUK KESIHATAN DAN PERSAHABATAN. Sebab itulah, saya tetap sesukahatinya bergambar sepuas hati seperti di bawah ini.......















Terima kasih kerana meluangkan sedikit masa untuk perbualan singkat hari ini.

Sama-sama.
The End.



21 comments:

Kak Elle said...

sekata dua carry on if that will make you happy:)

kayteeze said...

Wah.....

Ni betul2 team bowling !! Tie ingat main suka2 je..

Baguslah kak. Bersukan baik untuk kesihatan. Ramai kawan dan tak berkulat macam Tie di rumah ni, hehe...

Teruskanlah aktiviti sihat ni...

Kak Ezza@makcik Blogger said...

sherry

kalau macam ni lah ...rasa nya lepas ni you cari gold dalam komenwel ke ....olimpik ker....boleh aaaar...kami boleh jadi cheermakcik kat tepi alley tu....

sherry said...

Kak Elle.

Thanks. Memang inipun hobby saya masa kini..layan ajerlah macam akak layan DVD KOrea tu..

sherry said...

Tie.

Tie ingat suka2 ye...kononya2 We all ni Wakil Negeri Pahang. Next year, Maksak will be held kat Kuala Terengganu. Terengganu jadi tuan rumah Bowling maksak..yahoo..boleh bowling@soping kat Pasar Payang.ops! i masih dalam pantang>

sherry said...

Kak Ezza..

Nak jadi pasukan sorak pulak ye..ok jugak tu..sure strike sokmo..

VersedAnggerik said...

Nice hue of blue!

I like!

masterwordsmith said...

Hi Sherry

Apa khabar? Terima kasih kerana meninggalkan komen di blog saya.

Happy to meet you, Sherry.

Wah - you hebat dalam bowling...Saya juga berminat...Mingkin satu hari dalam masa depan, kami boleh pergi bowling bersam tetapi tentu saya kalah...:-)

Take care and keep in touch!

Salam,
Paula

SOHO Mama said...

K.Sherry, of course you're not going to give up right? Bukan semua org boleh pandai main bowling sampai masuk MAKSAK dsb!

Teruskan teruskan! :)

Mat Cendana said...

I know it must have been disappointing. Especially after putting in the effort through those daily trainings.

But I think it's this - there are some days when we simply can't produce what we're capable of. That games is over, nothing that you can do anything about. Let's look at the present and the future.

Good luck!

jabishah said...

That's the spirit! Keep it up. Am lousy at all sports except if you call eating as one ;-)

Ida Hariati Hashim said...

Kak Sherry,

I know you will never give up as you have the spirit of a fighter. Go bowling, girl!

sherry said...

@Versed Anggerik-The Glam Ahan.

U pun suka biru? I pun.

sherry said...

@masterwordsmith

Thanks for dropping by .So glad to see u here.

You pun minat bowling. Bagus. bagus. One day nanti kita arrange friendly tournament..takper i buat2 throw the ball masuk gutter.

sherry said...

@ Soho Mama.

Mana boleh give up kan since that is my passion...cewah..btw, nanti Bulan Jun KS ada Sukan Antara Agensi kat UPM...bowling kat Alamanda!!!!! i like..i like...

sherry said...

@ Bro MC.

Thanks for the kata-kata hikmah tu..Ok..pandang ke hadapan tanpa menoleh ke belakang...kalau toleh pun nak cari @ analisis kelemahan for the better kan.

TQVM Brother.

sherry said...

@ Ja.

Thank U so much..

U tak suka sport ye? kalu macam tu u jadi Cheerleader lah ngan kak ezza boleh?

sherry said...

@ Ida.

Hai Ida..

Semangat juang tak abis ..BTW, For your info, Dato Smalltalk tu very good in bowling tau..Akak selalu gak jumpa dia kat Bowling Alley..He is very humble!

Uncle Lee said...

Hello Sherry, love your bowling jackets, very stylish.
I bet you must be very good, 200 scores, ha ha.
Have fun and keep well, Lee.

Naz said...

Salam Sherry
oooo suka bowling rupanya :)
I tengah sengih ni baca your Cherating entry ... hehe bab yang terlondeh tu dah baca kat blog orang orang tertentu but bila you pun cover kat sini, jadi lagi funny!

Mat Cendana said...

Consider Maksak as an "old story" - because it is. Let's look at the future. In fact, let's look at TODAY - Sunday 31 May 2008.

The BOWLING TOURNAMENT that you have entered - GOOD LUCK!!