Sunday, December 5, 2010

Irfan 10 years Old.

Ini coretan saya tahun 2008 rasanya..saya copy paste ! hihi.


5 Disember 2000 - Ramadhan 10..Irfan dilahirkan.
One month earlier...a premature-birth baby boy...

I still remember the day....pagi tu Finance Department ada meeting Department ..last meeting for 2000. Hari tu actually memang ada monthly appointment @ medical check up dengan Dr. Hamizah kat Kuantan Medical Centre.I had decided to attend the meeting first. But during the meeting..my perut rasa semacam jer..Syukurlah dapat bertahan until meeting abis around 12 pm.

I mintak tolong Hasna' to send me to KMC immediately then.

Warded to bilik biasa dulu..Dr Hamizah came and examined me..."Sharifah..kalu ada the greeny water keluar..cepat2 inform me...takut baby terminum@makan air kotor pulak..dangerous...; Ok..DR,,i'll inform u ..


At 7 pm...Dr Hamizah came again and checked my condition,.." Sharifah..kenapa u tak cakap air hijau dah keluar....masuk labour room sekarang!!

Hmm...tak sangkalah pulak my baby boy nak keluar dah...4 minggu awal dari jadual.

Saat yang ditunggu pun tiba ; my husband seperti kedua- dua kelahiran Along and angah di tahun 1995 and 1998 tetap setia berada di samping ku ,menemani dan memberi semangat kepada ku .Then, selepas je azan magrib berkumandang...MUHAMMAD IRFAN BIN NAZMI selamat dilahirkan. Syukur kepada allah mendahului segalanya. Proses kelahiran berakhirlah sudah , Irfan dilahirkan dengan cukup lengkap sempurna. Thanks to Dr Hamizah and staf, barulah senang hati diorang pergi bukak puasa.

Baby irfan 2.85 kg dibawa kepangkuan ku..."assalamualaikum anak mama"....masih teringat2 he opened his eyes dan memandang tepat ke arah ku".


Irfan , permata hati mama : Semuga menjadi anak yang soleh . Selamat di dunia dan di akhirat. Amin.









8 comments:

ME said...

Happy Belated birthday Irfan ..

Mummy Nana said...

Selamat Hari Jadi Irfan.. eh samalah kak sherry anak I yg besday arini ni pun awal sebulan.....kelam kabut jugak... dok tempat org.. xde sapa and for the 1st time.. but alhamdulillah semua ok...

Cat-in-Sydney said...

Happy Belated Birthday IRFAN!!!! Awak handsomelah.... purrrr.....meow!

radin fadli said...

wah comey nyer cerita aunty sherry =)

sherry said...

Aunty ME.

Thank U very much.

sherry said...

Mummy Nana.


Kebetulan betullah ye..! Mummy Nana Accountant , akak pun accountant! haahaha.

sherry said...

C-I-S.

Hi ...Saya handsome? tengoklah mama saya siapa? hihi...meow!

sherry said...

Fadli.

Thanks for dropping by..blog aunty ni blog merapu aje .