Sunday, August 22, 2010

Honey BBQ Sausage

Salam Ramadhan.




Masak apa semalam?

Menjenguk - jenguk blog Kak Ummie, terpesona plak nak cuba. Thanks Kak Ummie.




HONEY BBQ SAUSAGE


Bahan:-
  • 1 bungkus sosej mini Ayamas (perisa blackpepper)
  • air secukupnya untuk merebus sosej
  • 3 sudu besar sos BBQ- jenama Life
  • 1 sudu besar sos lada hitam
  • 1 sudu besar sos cili
  • 3-4 sudu besar madu
  • secubit garam
  • 3 sudu besar madu
  • sedikit air


Cara-Cara:-
  • Rebus sosej hingga masak dan toskan
  • Campur ke semua sos dan kacau
  • Panaskan sedikit minyak zaitun dalam non-stick pan dan masukkan campuran sos tadi
  • Letakkan sedikit garam dan air. Kacau sekejap dengan api perlahan
  • Masukkan sosej dan kacau balik dengan sos tadi sehingga ke semua sos melekat pada sosej dan kering dari pan.
  • Bila semua telah bersalut, angkat sosej tadi
  • Hidangkan bersama mayonis dan sos mustad
Yummy! Terima Kasih Mama! kata Irfan.




Betul kata kak Ummie..kita kena berani mencuba! Pasti jadi.

9 comments:

Pak Zawi said...

Salam Sherry, Pak Zawi nak cuba!

sherry said...

Wsalam..hahaha..baru nak mengedit-edit, dah ada komen dari Pak Zawi.

Cubalah Pak..mudah jer..my kids tak abis2 mengucapkan terima kasih.

Tie said...

Oooo.... sedap tu! Bolehlah Tie cuba nanti. :)

Ummi said...

Salam Sherry...
Haaa kan, menjadi pun...senang n enak banget kan...Budak2 pasti suka, ibu bapak pun..hehheee

sherry said...

Hi Tie..cubalah..blog Ummie tu memang 'sedap' betul utk dilawati..macam2 makanan ada..tapi KS tengok jelah..buatnya idak jugak.

sherry said...

Ummie...thanks ye sebab motivate me to mencuba. nanti nak buat Nasi Goreng Oregano tu pulak.

Cat-in-Sydney said...

Aunty Sherry,
Brad kata dia nak sikit boleh? purrr....meow!

sherry said...

C-I-S.

Brad nak? cakap kat dia tak boleh, nanti makan sakit perut. purr..meow!

Imtikhan said...

salam kenal mbak
izin follow ya
terima kasih