Wednesday, December 2, 2009

Hot In The Rain

Pagi ni saya ada sedikit hot..geram pasal ada orang bawak kereta tak ikut line. Orang lain pun nak cepat jugak tapi janganlah mementingkan diri sendiri dengan tak ikut giliran and potong Q. End up jammed and semua orang stuck! Bunyi hon sana-sini. Pening. Belum masuk opis lagi dah pening.


Btw, semalam adalah ulangtahun yang ke 16 tahun saya bertugas di tempat kerja saya ini. Pengalaman ditempat kerja banyak mengajar saya erti kehidupan. Saya mengenal erti pengorbanan dan kesabaran. Harga emas persahabatan mahupun lawan. Saya mengenal diri.
Sememangnya saya bersyukur dengan segala apa yang saya dah ada..yang tiada biarlah Allah yang tentukan jua. Ada juga kadangkala saya sedikit berkeluh-kesah dan memendam rasa dalam jiwa..tapi itu tidak bermakna semangat juang telah tiada..



Waktu minum saya ke tempat makan kesukaan..hot lagi..parking sesuka hati tak ikut petak yang disediakan..kan ke menyusahkan orang lain yang nak masuk and keluar parking.! nasib baik makanan kegemaran saya ada..suker!


Hujan dah berhenti..tapi gerimis2 tetap ada. Takkan saya nak hot sepanjang masa kan..muka berkerut hilang kejelitaan.....! okaylah saya kena berfikiran positif...


Ooh ye..i love red very much...! Sekian, jumpa lagi. Esuk maybe hari ceria bagi saya. Kuning dan hijau barangkali..atau selembut biru....



11 comments:

VersedAnggerik said...

Asyik hot jer Nyah, nanti kena jual mcm Hot Cross Buns!

Muahahaha....

sherry said...

Tulah....nasib baik ni dah cool..so instead of kena jual...mak jadi Buyer jelah ye!

Kak Ezza@makcik Blogger said...

Sherry

bila hot minum ais kosong banyak2...
gerenti hilang hot tapi pasti dok kuar masuk toilet...hahahaha
cool baby!

sherry said...

Hahaha..thanks kak ezza for your sisterly advice! tapi instead of ais kosong saya tukar to ABC campur pulut..boleh?

Pi Bani said...

Jangan maaraaah... nanti kena juuaaal...

Cat-in-Sydney said...

Aunty Sherry,
Sabo ajelah...kan nak gi cuti-cuti? Jeles! Mana ada my passport dah expired? Tahun 2012 baru abislah...saja tak nak kasi kita itut!!! Takpelah, nanti kita bagitau kawan-kawan kat Doha suruh tunggu depan pintu hari-hari...hahaha...baru tau!

sherry said...

@Che Pi darling..
Tak marah....sedikit hot-hot manja jer.

sherry said...

@my pussy2 cat...

oooo dah renewed ye..So glad to hear lah...my agents salah bagi informationlah ni.

Btw, kat Doha dah winter now..tak eluk meow2 duk kat luar pintu tawwww...sejuk!

Snakebite said...

hot? cair putri lilin ni kang

sherry said...

@Snakebite

Sekarang dah cool...!

Uncle Lee said...

Hello Sherry, hey....stay cool. Lots of orang gila like that. Disini pun ada.
I too love red....and red sarong or blouse looks nice on you....can see you have good taste in clothes.

Have fun, Sherry, keep well, Lee.